2017. május 26., péntek

Kiviteli egységek

Kiviteli eszközök. Azok a perifériák, amelyek a számítógépből juttatnak adatokat a külvilág felé. Beviteli perifériák. A leggyakrabban használt kiviteli eszköz. A monitor egyik. Periféria: külső alkatrész, egység. Működési elv szerint háromféle típust különböztethetünk. KIVITELI PERIFÉRIA (output ) = a számítógépből történő adatkivitelt biztosítja. A számítógéphez csatlakoztatható eszközök. Monitorok: Elsődleges kiviteli eszköz.


Melyek a nélkülözhetetlen kiviteli perifériás egységek ? Hátrányai: rosszabb képminőség és fogyasztás, mint az LCD-nél. Olyan kiviteli periféria, amely segítségével papírra nyomtatható az adat, szöveg. Ezek egy része a beviteli vagy a kiviteli eszköz, harmadik része pedig a háttértároló. Csatlakozásuk szerint megkülönböztethetünk USB porttal vagy.


Bemeneti egységek (input perifériák): bemeneti egységeknek nevezzük azokat a perifériákat, amelyek kizárólag a számítógépbe történő adatbevitelt biztosítják. Ismertesd a kiviteli (output) perifériákat, különös tekintettel a monitorokra és a nyomtatokra.


A be- és kimeneti egységek kétirányú adatcserére képesek. A perifériák lehetnek bemeneti (input), kimeneti (output) egységek, vagy ki- és bementi egységek. A periféria egy olyan számítógépes hardver, amivel egy gazda számítógép képességeit bővíthetjük.


A fogalom szűkebb értelemben használva azon eszközökre. A kimeneti eszközökön keresztül kommunikál a számítógép a felhasználóval. Néhány kimeneti eszköz: 1. Az adatmozgatás.


Nyomtatók és faxok 3. A kiviteli beviteli eszközöket és a tárolóeszközöket együttesen perifériáknak nevezzük. VÁROSI ÓVODA EGYSÉG FELÚJÍTÁSI – ÁTALAKÍTÁSI KIVITELI. TERVDOKUMENTÁCIÓJA.


A beviteli perifériák segítségével tudunk utasításokat, vagy adatokat bevinni a számítógépbe. Ide a következő perifériák. Billentyűzet (keyboard). O CU – vezérlőegység.


O ALU – aritmetikai, logikai egység. O Hűtőventillátor. Mikroszámítógép felépítése: CPU, memória, be- kiviteli egységek, buszrendszer. Be- és kiviteli eszközök.


Megkülönböztetünk közülük beviteli és kiviteli eszközöket, valamint háttértárolókat. Lehetnek beépítettek is, ilyenkor IDE kábel gondoskodik a. A Neumann-elvű számítógép egyszerűsített modellje. Control Unit, CU).


Minden számítógép tartalmaz processzort. Processzor, memória, háttértárak, beviteli- kiviteli egységek.


Kiviteli egységek

Aszerint, hogy az adatok milyen irányba áramlanak, a perifériákat két nagy csoportba soroljuk: beviteli és kiviteli perifériák. Vannak olyan eszközök, amelyek.


A kiviteli a perifériák, amelyek a számítógépből juttatnak adatokat a külvilág felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.