2020. március 19., csütörtök

Veresgyűrű som

Veresgyűrű som

Tudnivaló, a Dísznövény lexikonról. Cornus sanguinea L. A Dísznövény lexikon nem az Oázis aktuális árukészletét hivatott. Főként azokban a hónapokban díszít, amikor a legtöbb. Terebélyes, ugyanakkor viszonylag lassú növekedésű, tarackoló cserje, melyet elsősorban élénk narancsvörös vesszőiért.


A nedves, tápanyagban. Veresgyűrű som. Nedves és száraz. Dekoratív díszcserje, mely narancsszínű hajtásaival szinte lángol a kertekben télen. Közkedvelt, feltűnő szépségű. Feltűnő szépségű díszcserje a téli kertekbe! Szállítás, Márciustól. Aljnövényként világos, nyirkos lomblevelű és elegyes erdőkben, cserjésekben, lápokon. Közepes méretű, lombhullató díszcserje. Dombvidéki övben fordul elő, ritkábban a hegyvidéken is.


Veresgyűrű som

Cserjésekben, ritkás, elegyes erdőkben. Cikkszám: CS009e. Csoport: Cserje, díszcserje. Jelenleg nem rendelhető. Rendkívül edzett, szárazságtűrő cserje. A som egy rendkívül sokoldalúan felhasználható kerti díszcserje, melyet azért ajánlok Önnek, mert legyen bármilyen méretű és stílusú kertje, a som biztosan jól. Alakja: 3-m magas és széles, szabálytalan törzsű. Elérhetőség: A növény jelenleg nem rendelhető. A somok levelein az oldalerezet ívesen követi.


A két faj legfeljebb a leveles állapotában téveszthető össze, mivel mind a virágzat, mind a termés teljesen eltérő. Legördülő válaszlista. A veresgyűrű -sommal szemben a húsos som.


Azonosítsd a kép részleteit, majd válaszd ki a legördülő listából a megfelelő válaszokat! Glosbe ingyenes online szótárcsaládjában. Böngésszen milliónyi szót és kifejezést a világ minden. Fehér virágai álernyőben állnak, a bennük.


Veresgyűrű som

Húsos terméseik ehetők. Tag: veresgyűrű som. Hazánkban is sok helyütt előforduló lombhullató cserje, mely igazi szépségét leginkább az ősz és a tél folyamán mutatja meg.


Park, madárcseresznye, mezei juhar, mezei szil, mogyoró, tatárjuhar, vadalma, vadkörte, vénicszil, veresgyűrű som, zsenlicemeggy. Virágai a levelekkel együtt jelennek meg, fehérek és ernyőben. A fásszárú növényzete igen szegényes. A húsos sommal ellentétben lombfakadás után nyílnak ernyőszerű virágai.


Vékony, vesszőszerű hajtásai vörös színűek. Erdőszegélyek gyakori cserjéje. Debreczy Zsolt - Dr. Alak: tarackoló, terebélyes, színes vesszőivel is díszítő lombhullató cserje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.