2017. október 19., csütörtök

Királyleányka

Erdélyből származik. A kövérszőlő és a leányka természetes hibridje. Szinonim nevei. Lendületes, selymes savakkal rendelkező könnye gyümölcsös bor.


Kóstold meg te is, rendelj királyleányka borokat online, akár ingyenes házhozszállítással. A szőlőfajta szinonim nevei: Feteasca regale. A hungarikumok sorába tartozik ez a régi magyar fajta. Több szempontból is „nőies” fajta, hiszen termesztése során nagyon is igényli a. Borleírás: Tükrös tisztaságú, halvány zöldessárga szín, enyhén muskotályos friss szőlővirág illat, üde, karcsú, lendületes.


Szőlővirág illatú borát megkóstolva fehér húsú őszibarack illetve némi egres érezhető. A kevés maradékcukor élénk. Bora visszafogott illatvilágú.


A legfinomabb akkor, ha egy picit behűtjük. Nagyon jó érzés ősi magyar szőlő és borfajtákat kóstolgatni akkor, amikor ennyi kiváló nedű kerül ki.


Királyleányka

Kövérszőlő és a Leányka szőlő természetes keresztezéséből keletkezett. Jó fajtajelleges karakter, frissesség, üdeség. MiMi az útmutató tudástár. Királyleányka szőlő származása: kiralyleanyka szolo.


Kraljevina crvena-nak (piros királyleányka ) is hívják a fürtök miatt, amelyek megpirulnak a napon és jellegzetes piros színt kapnak, de brina, imbrina vagy. Illatos, vidám, ezüstszínű, ropogós bor, a meleg évjárat mellett is szépen megtartott savakkal, a fajta réti virágos, gyümölcsös. Erről a borról, amikor megkóstoltam egy táncoló királyleányka jutott eszembe. Kifinomult illatözön, muskotályos, fehér húsú őszibarack kis szénával.


Igazi crossover, egyszerre reduktív és oxidatív, gyümölcsös és érett, száraz. Ott született, ott nőtt fel. Jó ott neki, vélhetően sokkal jobb, mint New York-ban. Vannak jó évei és.


Mindaz a finomság, ami a királyleánykát jellemzi, az asztalnál is szerepet kap. A felkarolásra szoruló, tehetséges és hungarikumnak betudható szőlőfajták listáját nálam a királyleányka vezeti. Teljesen egyedi karakterrel bír.


Jellemzője a kissé parfümös, kellemes illat. Elegáns bor, érlelésre alkalmas. A Hilltop borcsalád minden tagja nagyszerű szín- és ízvilágú, gyümölcsös, élénk, üde bor. A neszmélyi és szekszárdi.


Ft-os áron elérhető. Stevie Kraftban szép halavány emlékek ébredtek. Kiegyensúlyozott, könnyedén elegáns, citromos illatú, friss fehérbor. A Melegeshegyen érlelt, nagy múltú.


Királyleányka

Diszkrét muskotályos jegyekre simul rá az. Míg a Leánykáról elmondhatjuk, hogy egy igazi hölgy, egy fiatal leányka, addig a. Friss, illatos száraz fehérbor, acéltartályban erjesztve.


Hegyközségi borverseny ezüst érem. Termőhely: Etyek, Öreg. DE, ILLATOS, LENDÜLETES. Könnyű nyári borok kedvelt alapja, házasításra illatos fajták mellé használják.


Királyleányka

Az igazi „nő” a szőlőfajták között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.