2019. szeptember 5., csütörtök

Házi egér

Házi egér

Megjelenése: Apró, vékony testalkatú rágcsáló. A fejéhez viszonyítva nagy fülei és apró, fekete gombszemei vannak, farka csupasz és. Egy tanyát vagy egy falusi portát egyszerűen el sem lehet képzelni házi egér nélkül.


Ezek a jelentéktelenül szürke kis rágcsálók az istállóban, kamrában. Falusi házak, istállók, raktárok lakója. Szinte mindent megeszik.


Szőrzete meleget és védelmet nyújt, a szaga dohos. Gerinces állat, elsősorban növényevő.


Az emberek környezetében két egérfaj megjelenése jellemző, a házi és a mezei egéré, de fellelhetőek az ezek kereszteződéséből létrejövő, ún. Az általános hit szerint Európába, s így hozzánk is, először a házi patkány.


Ahol ember él, legyen bár milliós nagyváros vagy apró falu, mindenütt megtalálhatók az egerek és a patkányok. Többféle fajuk.


A Föld egyik leggyakoribb és a legszélesebb körben elterjedt emlőse. Szürkületkor és az éjszaka első felében táplálkozik, leginkább növényeket. A házi egér már valószínűleg a legrégibb idők óta leghívebb társa az embernek. Professzionálisan preparált házi egér csontváza és kitömött változata.


Talpra szerelt. Nemcsak a kerti madarak ismernek szép dalokat, hanem több. Volt, amikor még békében éltek egerek és emberek. Jellemzése: Testét sötétszürke színű szőr fedi, hasa valamivel világosabb, különben.


Egy egér útra indula, és az úton előtalála egy mezői egeret. Hónapok sorrendje 1. Ol-vasd fel han-gos-an a sza-va-kat! Rokon ételmű szavak 1. A szegény mezei egér megunta a mezőn való lakozást. Hej - sóhajtozott magában, mennyivel jobb dolga van a házi egérnek!


Eső, szél, hideg nem sanyargatja. Hazánkban a házi egér és a vándorpatkány a legelterjedtebb fajok, ezek okozzák a legtöbb közegészségügyi problémát. A patkányok és. Rendkívül szaporák, meleg helyen egész éven át szaporodnak.


A nőstény egér. Eddig azt feltételeztük, hogy a házi egerek csak akkor kerültek közel az. Egerek elleni házilagos védekezés. Háta barnás szürke, hasa valamivel halványabb.


Házi egér

Házi egér rövid jellemzése. Hegyes orr, nagy fülek és. Föntebb, a házi egér ismertetése során megemlékeztünk a közte és az erdei egér közt való harcról, annál is inkább a házi és vándorpatkány harcára emlékeztet. A hagyományos vadas.


Testhossza 7-centiméter, farka testhosszával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.