2018. május 21., hétfő

Beszáradt tintapatron

A tünetek a tintasugaras nyomtatók tapasztalt felhasználói számára nem új, a diagnózis világos, beszáradt az egyik szín. Mi okozza a tinta beszáradását a. Ha beszárad a patron ki szoktam venni, forralok vizet és egy szűrőt teszek az edényre ebbe rakom a patront a nyomtatós (tintás) felével a víz. Nálam otthon a beszáradt nyomtatófejet (hp Deskjet) maga az utántöltéskor felhasznált tinta oldotta ki. Utántöltés után nem nyomtatott, sehogysem, fejtisztítás.


HP, Canon Nyomtatópatron vásárlás helyett: Nyomtasson. Mit tegyünk, ha beszárad a patron fúvókája? Ennek persze hátrányai is vannak: a tinta nem csak a papíron, hanem a nyomtatófejben is.


Gyakran csak akkor eszmélünk rá, hogy a nyomtatónkba beszáradt a festék, amikor záros időn belül nyomtatnunk kellene, és új patron. Sokak fejében rémálom a beszáradt nyomtatópatron, a festék utáni. Miről is beszélek? Talán már Ön járt úgy, hogy tintasugaras nyomtatójába beszáradt a tintapatron.


Ilyenkor technológiától függően vagy az egész nyomtató. A tintasugaras nyomtatók nagy hátránya az, hogyha nem használjuk, akkor beszáradnak. Azonban a nyomtatófej beszáradáson az esetek nagy részében lehet. A beszáradt tinta.


Beszáradt tintapatron

Mivel a tintasugaras nyomtató tintája gyorsan szára így adva van, hogy a nyomtatófejben is gyorsan fog száradni. Olvastam még régebben hogyha beszáradt tintapatront melegvizes levorban "megfürdetek" ujra használható lesz,mennyire kockázatos? Azt jelzi az eszköz, hogy a patron a gon de azt épp az előző nyomtatásnál bontottad fel – hogyan lehetséges, hogy máris beszáradt ? Nos, könnyen lehet, hogy.


Ellenőrízd az üzenetet a HP Szoftverén: a kézikönyv alapján a nyomtató úgy véli, hogy nincs vagy nem elegendő a tintaszint a patronban. Ha tehát a nyomtató, pontosabban a tintapatron kezelésekor Önnek is. Ugyan a beszáradt tintafoltok eltávolítása valamivel bonyolultabb lesz, de nincs. Ha a meleg víz hatástalannak bizonyul a beszáradt tinta eltávolításánál, próbálkozzon alkohollal.


Beszáradt tintapatron

Mindkét esetben a tinta feloldását követően puha pamut. A tinta kisebb vagy nagyobb tartályokban van ami nincs fejjel ellátva.


Ha egy ilyen nyomtató feje beszárad minimum 1-órai pepecselés. Hetente legalább egyszer nyomtasson, hogy megel? A hajszárító jelen esetben úgy alkalmazható, hogy meleg levegője segítségével ezt a beszáradt tintát felmelegítjük, így biztosítva a megfelelő. Ha valaki tudna ötletet adni, hogy mit kell csinálni az gyári töltött patronnal, amely beszáradt és szakember szerint nem javítható, nem.


Ez a néhány csepp azonban beszárad a fúvókába, ha napokig nem. Hibás, sérült, végleg beszáradt, vagy bármely más okból működésképtelen patront nem töltünk. Nálunk csak olyan patron töltéséért fizet, amit használni is tud! Az utángyártott tonerek és tintapatronok rendszerint valamennyivel több.


Beszáradt tintapatron

Bőven elegendő egy néhány cm-es ábra vagy kép kinyomtatása, ezzel megakadályozzuk a tinta beszáradását. Amennyiben mégis beszáradt a tintapatron. Fecskendő, tinta, gumitalp, tisztítószer. A nyomtató patronok legfőbb ellensége a beszáradás, ezért.


A gumitalp és a tisztítószer csak abban az esetben kell, ha a patron már beszáradt, ezt úgy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.