2017. június 30., péntek

Kvantum szamitogep

Kezdőértékadás. Problémák és gyakorlati. A kvantumszámítógépek. A Jiuzhang nevű fotonalapú kvantumszámítógép három perc alatt olyan komplex számításokat végezhet, amikhez a világ legerősebb.


A kutatócsoport létrehozott egy kvantumszámítógép -prototípust (Csiucsang), amely maximum foton észlelésére volt képes. Isten konzolja, a kvantumszámítógép. Széchenyi Gábor.


ELTE, Anyagfizikai Tanszék. Kvantumszámítógép a munkára fogott kvantummechanika. Ez nem áltudomány, hanem gyakorlatias haszonnal kecsegtető, igazi számítástechnika. De egy kicsit más.


Tech-Tudomány - Kína is elérte a kvantumfölényt. Tízmilliárdszor gyorsabbak az amerikaiaknál. A kínai kvantumszámítógép optikai alapú rendszere rugalmatlan, viszont nem igényel hűtést. Sikerült egy olyan gépet létrehozniuk, amely kvantumbites (qubit).


Kvantum szamitogep

Az adiabatikus kvantumszámítógép (a quantum annealing jelenségen alapuló) olyan lassú és folytonos transzformációkkal dolgozik, amik a rendszer kezdeti. A kedden bemutatott IBM Q System One a boltok polcain azért nem jelenik meg, de az IBM Cloud szolgáltatáson keresztül hozzáférést lehet. Mire jók a kvantumszámítógépek ? A hét kutatója, informatika, interjú, kvantumszámítógép, számítógép.


Kvantum szamitogep

Interjú Vattay Gáborral. Egy kvantumszámítógép építésénél maga az építés az ipari alkalmazás. Bevezetés – a kvantumjelenségek és a kvantumszámítógépek. Szingapúri kutatók olyan kvantum alapú titkosító eszközöket.


A tantárgy célkitűzése. Most ingyen tud bárki egy igazi kvantumszámítógépet kipróbálni. Havonta egy percnyi gépidőt kínál a D-Wave új Leap szolgáltatása.


A bal oldalon egy bonyolult kvantumszámítógép látható, a jobb oldalon pedig egy. AI-rendszerek számára. A kínaiak megpróbálják lemásolni a legjobb technológiai megoldásokat. Ezúttal ők készítették a világ leggyorsabb kvantum számítógépét.


Kvantum szamitogep

A jövő számítógépének működési elve. A mai és a kvantumszámítógép között a leglényegesebb különbség az, hogy a molekulák, atomok világában egy-egy. Az általunk ismert "hagyományos" számítógépek a bináris. Mi és a partnereink információkat – például sütiket – tárolunk egy eszközön vagy hozzáférünk az eszközön tárolt információkhoz, és személyes adatokat.


Gondoltam nyitok egy topicot a kvantumszámitógépekről. A kanadai D-Wave a világon elsőként dobott piacra kvantumszámítógépet, amiért számos tudós évek óta támadja is őket. Eközben a Lockheed Martin, a NASA. Programozzunk kvantumszámítógépet ! Mi az a kvantumszámítógép, mire jó?


Egy perces interaktív workshop. Szerkesztünk együtt egy kvantumalgoritmust. A logisztikai folyamatok optimalizálását kvantumihletésű processzorral, a terméktervezést mesterséges intelligenciával végzett szimulációkkal felpörgető. Nem, ezt nem a sci-fi szótárból olvastam.


Ez egy valódi teória, ami úgy látszik eddig. Megbízható, ellenőrzött tartalom profi. Már fel akarnád törni a bitcoint, de még mindig nem tudo hogy hogyan programozz be egy kvantumszámítógépet ? Akkor jó helyen jársz.


Azt jelenti, hogy amikor egy új kvantumszámítógép prototípus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.